Excursie la Anina si Cascada Bigar

O aventura de o zi in care vei putea vedea cateva din cele mai importante atractii tursitice ale zonei

Excursie la Anina cu Semeringul Bănățean. Complexul mulinologic de la Rudăria & Cascada Bigar.

La ora 10 va fi plecarea cu microbuzul de la pensiunea Cheile Nerei spre gara din Oravita de unde vom lua trenul la ora 11:15 pentru ruta Oravita – Anina (Semeringul Bănățean).

Veti călători în timp pe cea mai veche cale ferată din Sud-Estul Europei cu 14 tuneluri, 10 viaducte, tăieturi în munte pe o lungime de 21 de kilometri, asta inseamna peste două treimi din întregul traseu.

La ora 13:15 veți ajunge la Anina unde ghidul d-voastra va va astepta si insoti la vila Regelui Ferdinand, iar după o scurta vizita a vilei veti servi masa de pranz in restaurantul sau pe terasa acesteia.

In jurul orei 14:30 vom pleca din Anina cu microbuzul spre localitatea Eftimie Murgu unde vom vizita morile de apa aflate pe raul Rudarica incluse în patrimoniul mondial UNESCO singurele din Europa de Est.

In drumul de intorcere spre pensiunea Cheile Nerei, vom face o oprire de vizitare a cascadei Bigar de la Paralela 45.

Lista preturi

Serviciu Pret
Excursie Anina - Rudaria - Bigar 160 RON, masa de pranz inclusa!

Complexul molinologic de la Rudăria

Ansamblul este alcătuit din 22 de mori de apă cu roată orizontală, construcții din lemn de dimensiuni reduse, utilizate pentru necesitățile de măcinare de cereale ale comunității. Autenticitatea sistemului constructiv tehnic este păstrată în întregime. Situl este înscris în Lista Monumentelor Istorice din Romania ca obiectiv de valoare națională

Cascada Bigar

Site-ul The World Geography a alcătuit în anul 2013 o listă cu cele mai impresionante cascade din lume. Pe primul loc se află Cascada Bigăr din Caraș-Severin.Apa este bogată în calcar și se varsă în răul Miniș de pe un prag stâncos de circa 8 metri înălțime, acoperit cu mușchi, formând celebra noastră cascadă. Apa iese de sub o stâncă ce are o înălțime de peste 50 de metri. Iarna, țurțurii de gheață ai cascadei formează un adevărat Palat de Cleștar.


Facilitati

  • Wifi gratuit
  • Loc de joaca
  • Piscina
  • Restaurant
  • Parcare

Pensiunea este amenajata in stil rustic adaptat standardelor moderne privind confortul si serviciile oferite