Excursie pe Dunare

O aventura de o zi in care vei putea vedea cateva din cele mai importante atractii tursitice ale zonei

Excursie cu barca, Ostrovul Moldova Veche, cetatea Ladislau, peștera Gaura cu Musca, caii sălbatici de pe Insula Ostrov

La ora 10 va fi plecarea cu microbuzul de la pensiunea Cheile Nerei. In drumul nostru vom trece prin satele sarbesti de pe malul Dunarii si primul popas il vom face in localitatea Bazias, la Balta Nerei unde vom vedea locul de intrarea al Dunarii in tara.

Urmatoarea destinatie va fi inspre Moldova Noua unde vom vizita cascadele de pe Valea Mare, cascada Moldovita si Buraul Mare.

Dupa acest popas ne vom indrepta spre localitatea Coronini de unde vom lua barca si vom face o plimbare pe Dunare de aproximativ 2 ore. De pe apa vom vedea cetatea Ladislau, pesterea Gaura cu Musca, Stanca Baba Caia si ultima oprire va fi la Insula Ostrov, unde vom putea observa cai salbatici, pasari, vidre, broastea testoase, lacuri naturale. Dupa acesta destinatie vom reveni cu barca in localitatea Coronini de unde vom lua microbuzul si ne vom intoarce la pensiunea Cheile Nerei.

Lista preturi

Serviciu Pret
Excursie Dunare 160 RON, masa de pranz este inclusa!

Cetatea Ladislau

Pe malul stâng al Dunării, pe dealurile localității Coronini se văd ruinele Cetații Ladislau. Fortificație cu rol strategic de apărare, a fost construită în secolul al XIV-lea. În 1427 Sigismund regele ungurilor pe baza înțelegeri încheiate cu Brancovici Georg regele sârbilor și-a format drept asupra cetății Golubac de pe malul sârbesc. Căpitanul acesteia însă a vândut cetatea turcilor, astfel Sigismund a fost nevoit să construiască această contra-cetate, de unde a atacat în 1428 cetatea Golubac. Datorită intervenției sultanului Murad, Glubacul a rămas în continuare în proprietatea sârbilor.

Insula Ostrov

Insula Ostrov de pe Dunăre este una dintre cele mai frumoase oaze naturale din Banat. Insula se află aşezată în mijlocul Dunării, pe partea românească, în dreptul localităţii Moldova Veche. Un loc misterios şi pustiu, o adevărată deltă a păsărilor, dar şi a peste 100 de cai sălbatici. Pe insulă, în afară de cai sălbatici, se mai află egreta neagră, cormoranul mare sau stârcul roşu, lebede şi alte păsări. Insula are 1.600 de hectare, iar în interiorul ei se întind şi două lacuri, fără conexiune cu Dunărea


Facilitati

  • Wifi gratuit
  • Loc de joaca
  • Piscina
  • Restaurant
  • Parcare

Pensiunea este amenajata in stil rustic adaptat standardelor moderne privind confortul si serviciile oferite